Arginin som kosttilskud

For noget tid siden sad jeg efter træning og bladrede lidt i et nummer af Fitnews, mens jeg nød mit post-træningsmåltid. Her stødte jeg på en interessant artikel, der omhandlede ny dansk forskning vedrørende aminosyren Arginin.

Arginin molekyleAngiveligt skulle indtagelse af denne aminosyre kunne bidrage til fjernelse af fedt fra maveregionen samt øge insulinfølsomheden, hvilket jo ikke kun er interessant for os fitness nørder, men i lige så høj grad, når det gælder forebyggelse af fedme og type-2 diabetes.

Hvordan selve undersøgelsen præcist er udført kan du læse, hvis du følger linket nedenfor, men kort fortalt havde man to grupper mus på hver ti styk. Den ene gruppe fik en diæt, som indeholdt store mængder arginin – hvad der svarede til 2 procent af musenes samlede energiindtag. Den anden gruppe – kontrolgruppen – fik de 2 procent energi fra en aminosyreblanding sammensat af 10 forskellige aminosyrer – men ikke arginin.

En MR scanning kunne efterfølgende afsløre, at du mus, der var blevet fodret med arginin havde fået en øgning af deres muskelmasse samt en reduktion af fedtet omkring deres indre organer.

Arginin findes i mange fødevarer, men findes i udbredt grad i nødder, som for eksempel mandler, jordnødder men kan også findes i æggehvider

For at man kan overføre resultaterne til mennersker kræver det indtagelse af cirka 20 gram arginin dagligt – hvilket svarer til, at der skal indtages 800 gram nødder hver dag. Umiddelbart er det jo ikke noget ret mange af os gør, ej heller noget der virker realistisk at gøre. Derfor kan det måske være interessant at se nærmere på om aminosyren arginin kunne have en berettiget plads som kosttilskud, i modsætning til mange af de andre tilskud, der sælges, som måske eller måske ikke har nogen effekt eller er nødvendige at indtage som tilskud.

Der arbejdes i hvert fald videre forskningsmæssigt, og det gør mig da lidt glad at se, at det er os i Danmark, der i hvert fald på dette område er fanebærer.

Links vedrørende arginin undersøgelsen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.