Fitness på Færøerne

Som overskriften antyder skal det denne gang dreje sig om en lille vindblæst gruppe øer i nordatlanten: Færøerne. Selvom det er en del af det danske kongerige, er det normalt ikke stedet, man lige tager hen på en weekendtur eller ferie for den sags skyld. Derfor var det også uden tøven, at jeg sagde ja da Henning Kristensens på vegne af Jakúp fra Yndifitness/Torshavn inviterede mig til at være dommer til de Færøske mesterskaber i fitness.

Fredag aften d. 17. maj 2013 gik turen derfor fra Billund til Vagar og derfra videre i bil til Torshavn, hvor konkurrencen skulle afholdes dagen efter. Lørdag startede vi med en solid gang morgenmad for selvom dagens program var hårdt belagt, skulle vi da lige have et trænings pas i Yndifitness presset ind også. Det blev til en gang hardcore dødløft og squat, hvor det også lykkedes mig at lave en PR i dødløft på 190 kg med en kropsvægt på ca. 75 kg. Henning havde heldigvis sit videokamera med, og det kom der disse små film ud af:

Over middag tog vi forbi hotellet hvor konkurrencen skulle afholdes. Her skulle de sidste detaljer planlægges og pudses af, så alt ville blive helt perfekt til aftenens show. Vi fik også hilst på atleterne – 4 piger og 7 herrer. Jeg mødte sidste år til de Nordisk Mesterskaber i Danmark et par  af de færøske atleter. Den ene, Robin Jønsson stillede op i min kategori, Athletic Fitness og gjorde det rigtigt godt, så jeg havde en klar forventning om at kvaliteten ville være i top deroppe, og jeg blev ikke skuffet. Alle var i super form og klar til at give den gas.

Da klokken blev 19:00 var salen pakket med forventningsfulde mennersker. Der skal nok have været mere end 300 mennesker, hvilket i min optik er overdrevet imponerende og virkelig fortjener respekt. Hvor er det fedt at så lille et samfund i den grad støtter op omkring sådan et arrangement, og sammen med lige så velvillige sponsorer fik gjort det til en kæmpe succes. Målt på stemningen da atleterne som sidste disciplin skulle ro 1000 meter på romaskinen, er jeg sikker på at alle gik hjem med en kæmpe oplevelse, da showet sluttede efter ca. 2,5 times action.

1000 meter roning - Fitness på Færøerne

Søndag formiddag gik turen for Hennings og mit vedkommende igen hjem mod Danmark og Billund. Det var en kort og hektisk tur, men helt sikkert noget, jeg ikke ville have været foruden. En stor hilsen og tak skal lyde til alle de venlige og gæstfri mennesker, jeg mødte deroppe, og jeg kan ærligt sige, at jeg ikke kan vente med at komme til Færøerne igen, men så bliver det ikke kun en hastig weekend tur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.