I dette indlæg vil jeg grundlæggende prøve at beskrive den diæt, som jeg satte min kæreste Mie Paulsen på, før hun skulle til fotoshoot her i foråret. Vi havde syv uger at gøre godt med, hvilket var god tid, så jeg valgte at sigte efter et fedttab på ca. 300 gram om ugen, med maksimalt fokus på muskelretention både diæt og træningsmæssigt. Kalorieindtaget har hele diæten igennem været på 1770 kcal med følgende fordeling: Protein 40%, Kulhydrater 38% og Fedt 22%. Diagrammerne nedenfor viser fremskridtene uge for uge på henholdsvis vægt, fedt, fedtprocent og fedtfri masse (FFM). Mie har under syv ugers diæt tabt ca. 2,75 kg. fedt og samtidig kun mistet ca. 300 gram FFM, hvilket i min verden er en stor succes. Hun har undervejs ikke haft kriser med hensyn til at være i kalorieunderskud, og der har været masser af overskud til at give den gas til træning. Jeg ser meget frem til at hjælpe hende med en længerevarende diæt, næste gang hun skal stille op til konkurrence. Specielt bliver det spændende at se om tabet af FFM kan holdes så lille, som det har været tilfældet her.
Her til slut vil jeg gerne dele en lille video med jer, som netop indeholder Mie, der træner lidt bryst. I er som altid velkommen til at give jeres mening til kende, komme med spørgsmål og hvad i ellers måtte have på hjerte.
Det er skide sejt !!
Hvad har du gjort for at få fedtprocenten ned? 🙂
Og super inspirerende chest workout Mie!
Knus
http://www.nannahau.com Danish Fitness Blogger
Hej Nanna,
Vi har primært brugt kalorie underskud via kosten – resten er skabt gennem begrænset styrketræning og cardio. Med “begrænset” styrketræning mener jeg, hvad man kunne kalde for vedligeholdelses træning. Hvad der så herudover mangler at blive forbrændt i kalorier, klarer vi med HIIT cardio.
Mvh,
Thomas
For det første synes jeg det er skide sejt og mega motiverende, specielt lige her op til sommer hvor man kæmper for at blive sommerklar 🙂
Mit spørgsmål er mere generealt. Hvorfor er det netop de procenter indenfor de forskellige ting du bruger :)? Er det bevist at det er en af de mere optimale måder at fordele sin kost på eller er det baseret på egne erfaringer :)? Hvis du eventuelt har et link eller forslag til bøger hvor man kan læse om det vil jeg være meget interesseret 🙂 Vil alle “bare” være i stand til at sætte sin egen kost efter de tal og så få resultater :)?
Hej Marcus,
Jeg vil sige at procenterne både afspejler personlige erfaringer, men de er også sat med skelen til diverse studier. Der findes mange forskellige tilgange til sammensætning af sin kost, og jeg tror det er lige så vigtigt at finde en metode, som passer til en mentalt, som det er at vælge en metode, som videnskaben siger er den bedste. For eksempel ville jeg aldrig vælge en diæt uden kulhydrater, fordi det for mig bare ikke fungerer særligt godt. Andre derimod sværger til netop denne måde at gøre det på. Falder jeg over nogle interessante links eller artikler skal jeg nok poste dem her på siden.
Vedr. dit sidste spørgsmål, så afhænger succesraten langt hen ad vejen, af din vedholdenhed. Alle kan være på diæt i 1 dag, næsten alle kan være på diæt i 1 uge, langt færre vil kunne være på diæt i 4 uger, og kun dem der vil det allermest holder hele vejen til enden.
Mvh,
Thomas Nordal Rasmussen
Pingback: Interview: BESTRONG Atlet - Mie Paulsen | Mindovermuscle.dk
Heeey … først super flooot og fed video 🙂
hvor meget træning om ugen kørte hun så bååde styrketræning varighed og cardio :)?
Hej Nadia,
Tak skal du have. Vi er begge glade for, at du kan lide den.
Hun trænede et 4-split program, delt op i to cycles. Cycle 1 var en power cycle med 1 øvelse pr. muskelgruppe og 4×5 + 1×1-2 RM (4 sæt er 5 RM). Cycle 2 blev kørt som normal hypertrophy, dog med mindre volumen end normalt og med en del supersæt. Cardio på alle træningsdage: 20 min. HIIT.
Mvh,
Thomas Nordal