WNBF Pro, og hvad så nu?

Der er nu gået to uger siden min debut i naturlig bodybuilding – som endte med en klassesejr og et WNBF pro card – og jeg er så småt ved at komme tilbage til et “normalt” liv igen – i hvert fald i forhold til, hvad jeg er vant til. Det er kun et par dage siden, jeg 100% stoppede diæten, i det jeg havde et fotoshoot, som jeg gerne lige ville holde formen til. Nu er der derimod ikke flere ting på programmet, der kræver en super lav fedt procent, så nu går vi i kalorieoverskud, og så skal der støbes muskler frem mod næste års udfordringer.

WNBF Pro Thomas Nordal Rasmussen

Fotoshoot med Photorama.dk

Da jeg har fået, og stadig får en del spørgmål til, hvad alt det her “2013 UK Open Championships/UKDFBA/WNBF/INBF” er for noget, kommer her et lille resume af mine oplevelser.

WNBF: World Natural Bodybuilding Federation. Det største naturlige forbund i verden.
INBF: International Natural Bodybuilding &Fitness. Amatør delen af ovenstående
UKDFBA: United Kingdom Drug Free Bodybuilding Association. Det end af de to engelske naturlige forbund og affiliate til WNBF.
Naturligt forbund: Det betyder at der er nul tolerance mht. til doping m.m. Man bliver testet både via løgnedetektor og urinprøve og kravet er minimum de seneste syv år clean.

Efter ca. 16 ugers diæt var det fredag den 27. september 2013 afgang mod Leamington Spa i England for mig og min opvarmer, Bestrong Ambassadør Terese Clausen. Efter flyveturen til Birmingham var der kun en kort togtur og 5 km i en taxi i mellem mig og hotellet og en omgang tiltrængt hvile. Da alt registrering og dopingtest foregik på konkurrencedagen, havde vi hele lørdagen til at få styr på alt det praktiske til K-dag, såsom mad og drikke, tan osv. Det betød også, at der var masser af tid til at få slappet af og blive mentalt klar til at give den gas på scenen. Dagen sluttede med første lag tan, og så var det ellers på hovedet i seng. K-dag startede ved 4:30 tiden med dagens første måltid og en let gang træning for skulder og bryst. Det er en dejlig måde at komme i gang på, og en god måde at få lidt styr på nerverne. Atleterne var blevet bedt om at møde op kl. 10:30 SHARP. Der var sat 30 min. af til registrering, hvilket gav de første atleter en time til at blive klar til show start. Jeg må sige, at jeg er yderst imponeret over arrangørens effektivitet for alt klappede bare, og trods lidt trange pladsforhold var der ingen sure miner, og alle trak i samme retning.

Det var planen, at min kæreste Mie Paulsen (Bestrong Atlet) og indehaver af Bestrong Be Natural, Henning Kristensen skulle tage flyet fra Danmark tidligt søndag morgen, og de dukkede heldigvis op lige som konkurrencen startede. Det giver et kæmpe rygstød, når der sidder nogen blandt publikum som man kender, og man kan høre dem heppe på en i kampens hede.

Men før jeg kunne nå så langt, var det tid til ca. 30-40 minutters løgnedetektortest. Det er en meget spøjs oplevelse, når man ikke har prøvet det før, men alle de involverede var meget professionelle og gjorde deres yderste for, at du følte dig godt tilpas og hele tiden vidste, hvad er skulle foregå. Der var naturligvis ingen problemer med at bestå testen, og snart blev det tid til at jeg skulle på scenen sammen med min to konkurrenter i den internationale klasse. Det gik jo heldigvis over forventning, hvilket jo i sig selv altid er rart, men jeg må sige, at det overraskede mig meget, hvor sjovt, det var at stå på scenen og fyre den af med alle de forskellige poseringer. Nu er jeg jo gammel fitnessdreng og har været meget spændt på, om jeg mon kunne finde mig til rette uden de fysiske runder, men det var slet intet problem. Det var en ren fest deroppe!

WNBF Pro Thomas Nordal Rasmussen - Fri rutine

Pose fra min frie rutine.

I pausen mellem forbedømmelserne og finalen fik jeg at vide, at nu var det tid til at afgive urinprøve. Der blev drukket lidt ekstra vand, så de venlige herrer kunne få den mængde de bad om, og igen var det meget professionelt og imødekommende.

Aftenens show startede for mit vedkommende med min frie rutine. Dette var endnu en sprit ny ting for mig, og jeg har derfor brugt rigtig meget tid på at sætte noget sammen og naturligvis også at øve det. Det var heldigvis godkendt, omend mit tempo nok lige var til den friske side, men så løb jeg da i det mindste ikke tør for musik. Umiddelbart efter den fri rutine var der poseringsrunde med udvalgte poseringer og derefter posedown. Igen bliver jeg nødt til at nævne, hvor sjovt det var at stå deroppe. En stor del af æren tilfalder naturligvis publikum, men også promoter Lee Kemp, der styrede mikrofonen gjorde sit ypperste for, at os internationale atleter blev taget godt imod. Som nævnt i starten vandt jeg klassen, og jeg skulle derfor kæmpe med om et WNBF Pro card i Over All’en mod alle de engelske klassevindere. Det gik heldigvis også rigtigt godt, og det var en meget stolt hr. Nordal, der hørte sit navn blive annonceret som ny WNBF Pro bodybuilder.

Aftenen sluttede af på indisk restaurant sammen med Mie, Terese, Henning og naturligvis mig i fuld “krigsmaling”. Det var blevet noget sent, så der var ikke lige tid til at komme i bad, men ejerne tog min fremtoning med ophøjet ro, og serverede et kongemåltid, der dog var noget stærkt for nogen ved bordet (læs: Mie). Allerede mandag formiddag gik turen igen mod Danmark, så der var ikke mange ressourcer tilbage, da jeg ud på aftenen kunne låse mig ind i min lejlighed. Men hvad gør det også efter sådan en weekend?

Man vinder ingenting uden hjælp, og jeg vil i denne forbindelse gerne sende en stor tak til alle de mennesker, der har støttet mig på min rejse det forgangne år. En speciel stor tak skal min kæreste og støtte Mie Paulsen have. Uden hende var det aldrig blevet til noget, og hun hjælper mig mere end hun selv er klar over. Også en kæmpe stor tak til verdens bedste opvarmer Terese Clausen, som endnu engang formåede at få mig til at holde snuden i sporet og yde mit allerbedste i de afgørende øjeblikke. Jeg vil også gerne takke mine sponsorer og specielt Bestrong og Henning Kristensen, der har stået bag mig og troet på mig, lige siden jeg startede.

Hvad skal der så ske nu? Tja, jeg er overhovedet ikke færdig med at konkurrere og nu da der er åbnet op for de naturlige pro-konkurrencer, står de øverst på ønskeseddelen. Intet er besluttet endnu, men når beslutningen træffes, så kommer det til at så her på nordalfitness.dk, så kig forbi i ny og næ. Afsluttende vil jeg lige nævne, at der allerede nu ligger billeder fra konkurrencen under galleri. Jeg håber, i vil synes om dem, og som altid er i naturligvis velkomne til at knytte en kommentere dem alt det i vil.

Har du lyst til at læse, hvad Bestrong Be Natural har skrevet om konkurrencen, skal du klikke her.

7 thoughts on “WNBF Pro, og hvad så nu?

 1. Rasmus Hansen

  Hej Thomas. Først og fremmest stort tillykke! Imponerende fysik, du har fået bygget op all natural. Det er til stor inspiration. Har du allerede nu planer om, hvornår din Pro-debut bliver?

  Reply
  1. Thomas Nordal Rasmussen Post author

   Hej Rasmus,
   Tak skal du have! Det gør mig rigtigt glad at høre, når det man går og bruger så meget tid på, også kan være til nytte for andre. Lige nu ved jeg ikke i detaljer, hvad planerne for næste år bliver, bla. fordi oversigten for næste års konkurrencer ikke er offentliggjort endnu. Det virker dog sandsynligt, at det bliver til to konkurrencer næste år, og mon ikke jeg ved mere i løbet af november?
   Mvh,
   Thomas Nordal

   Reply
 2. Nete Kristensen

  Hvor er det flot Nordal. Det er så fantastisk, at læse om det sus du oplever, ved at stå på scenen. Og den fysik du har – wow >:o
  Desuden en rigtig flot side (kommer med i mine favoritter) og et godt skriv, du her har lagt op. Nu vil jeg ind og kigge i galeriet 😉

  Ønsker dig lykke og held i dine konkurrencer fremover 😀

  Reply
  1. Thomas Nordal Rasmussen Post author

   Hej Nete,
   Tusind tak for de pæne ord! 🙂
   Mvh,
   Thomas

   Reply
 3. Thomas V. Jensen

  Hej Thomas. Flot arbejde. Nu du er gået i gang med at bulke, hvad er så din strategi? Hvor meget øger du dit indtag med per dag? Tæller du stadigvæk kcal? Kredsløbstræning etc?

  Reply
  1. Thomas Nordal Rasmussen Post author

   Hej Thomas,
   Nu er jeg ikke så glad for ordet “bulke”, men det er i hvert fald korrekt, at jeg skal til at ligge i kalorieoverskud. Min strategi er kun at ligge akkurat nok i overskud til, at jeg kan bygge muskler. Se evt. dette indlæg (http://nordalfitness.dk/bulking-eller-ej/) som jeg skrev tidligere på året. I kommentarerne kan du finde en del detaljer, som jeg tror besvarer dit spørgsmål. Jeg tæller kalorier året rundt, men off season er jeg lidt mere large, og regner nok lidt mere i hovedet, end jeg gør under en diæt. Med tiden bliver det en vane og kræver mindre og mindre indsats at gøre. Jeg laver som udgangspunkt ingen planlagt kredsløbstræning off season, og når jeg gør, er det kun “for sjov”. Jeg elsker romaskinen, så den får en tur en gang i mellem.
   Mvh,
   Thomas

   Reply
 4. Pingback: BESTRONG athlete Thomas Nordal - naturlig bodybuilding.Pro Card i WNBF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.